17 vjecarja tha se i jepte kò.kainë, dhe te kryente marredh.enie me shoket, del dëshmia e t.utorit nga Nikla: Me vajzën kisha

“Me vajzën kisha lidhje dashurore dhe nuk e kam shf.rytëzuar asnjëherë për pr.ostitucion”, kjo ka qenë dëshmia që ka dhënë në Gjykatë 23-vjeçari Alket Brata, i cili aku.zohet për shfr.ytëzimin për pro.stitucion të 17-vjeçares, nxitjen e përdorimit të lëndëve na.rkotike dhe vendosjen e eksp.lozivit në banesën e saj pas denoncimit.

17-vjeçarja është shprehur se Brata e dety.ronte që të kryente or.gji me persona të tjerë, dhe më pas e dr.ogonte që të ishte e pavetëdijshme.

“Pretendimet e vajzës janë të pavërteta, pasi nuk e kam shf.rytëzuar për pro.stitucion. Me vajzën kisha lidhje dashurore dhe e kam trajtuar si të dashurën time. Ndaj, as që e kam menduar ta trajtoja ndryshe dhe ta përdorja për pro.stitucion. Nuk e di cili është qëllimi i saj që ka gënjyer, por do të doja shuma të dija.

Ajo ka ardhur vetë dhe më ka kërkuar të qëndronte me mua, pasi nuk donte të qëndronte në shtëpi, sepse kishte debatuar me nënën e saj. Do të doja të përballesha me vajzën, në mënyrë që ajo të tregohet e sinqertë, pasi unë s’e kam shfr.ytëzuar kurrë për pr.ostitucion”, mësohet të jetë shprehur ndër të tjera për grupin e hetimit 23-vjeçari.

Brata u arr.estua tri ditë më parë në Tiranë teksa drejtonte automjetin pa patentë, ndërkohë ishte shpallur në kërkim nga Policia e Krujës, pasi ishte i vetmi nga grupi prej gjashtë personash që nuk ishte arr.estuar në operacionin “Nikla”.

Alket Brata nga Kruja ak.uzohet për shf.rytëzimin s*ksual të një 17-vjeçareje dhe tr.itolvënien në banesën e saj pas den.oncimit në Polici. Dje 23-vjeçari ka dalë para togave të zeza. Gjykata e Krujës vendosi ta mbajë në b.urg për ak.uzat që janë ngritur ndaj tij në një seancë me dyer të mbyllura për shkak të protokolleve të sigurisë për shkak të koronavirusit.

Prokuroria, e cila përfaqësohej nga prokuror Florjan Bonjaku, kërkoi për të pandehurin “ar.rest me bu.rg”, masë shtrënguese që u pranua edhe nga gjyqtarja Enkeleda Hoxha. Mësohet se 23-vjeçari nuk ka preferuar të flasë në seancë, duke i qëndruar deklaratës së dhënë në Polici, ku ndër të tjera mohonte ta kishte shf.rytëzuar për pr.ostitucion 17-vjeçaren, duke e konsideruar të dashur.

Ndërkohë që avokati mbrojtës, Aldo Tabaku, kërkoi një masë më të lehtë sigurie për Bratën, lir.imin e tij dhe vijimin e hetimeve në “arr.est shtëpie”, pasi, sipas tij, 23-vjeçari nuk ka lidhje me ab.uzimin, shfry.tëzimin dhe nxitjen për përdorimin e dr.ogës të 17-vjeçares por “thjesht ka pasur një lidhje int.ime me vajzën para shumë kohësh”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*