Ç’po ndodh në vend, Shqiperia në rre zik. Ekspertja jep lajmin e papritur për qytetarët

Shifrat me te inf ektuar ditet e fundit ne Shqiperi po rriten ndjeshem duke habitur edhe vete mjeket te cilet thone se rregullat nuk jane respektuar.

Si ka mundësi që në Europë numrat po bien dhe në Shqipëri ka një rritje të lartë në shifra rekord?

“Nëse i referoheni rasteve gjatë pikut, ai ishte në ef ektin e masave të rrepta të marrë në mënyrë strikte dhe populli ishte i ndërgjegjësuar dhe ai ishte në efektin e masave, ky është një pik i lehtësimit të masave, që tregon mungesën e vigjilencës. Pavarësisht rritjes së tendencës ditore, popullata dhe bluzat e bardha duhet të ndërgjegjësohen. Maska mjekësore pavarësisht që mbron në ato nivele, por edhe të tjerat, duhet të mbahen kur nuk respektohet distancimi fizik, nëse distancimi fizik respektohet duhet patjetër të kemi të kombinuar me higjienën respiratore, tëshitja në bërryl dhe larja e duarve, që është një element i rëndësishëm pa diskutim” tha Eugena Tomini nga ISHP.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*