Epidemiologu Ulqinaku: Jemi në pikun e pan demisë, ja çfarë pritet të ndodhë në Shqipëri

Dritan Ulqinaku, epidemiolog dhe nëndrejtor i ISHP-së, tha se jemi në pikun e pa ndemisë së COVID-19.

I ftuar në emisionin Repolitix ai thekson se këto shifra janë normale dhe të menaxhueshme kur çdo gjë është e hapur në vend.

Ulqinaku thotë se ky trend shifrash të larta do të vazhdojë edhe për disa kohë, por nuk do të ketë rekorde të tjera.

“Kemi shtrime edhe vd ekje, por situata është në raport me numrin e personave pozitiv që fatk eqësisht ka ardhur në rritje. Nuk është problemi a kemi mundësi, por a kemi njerëz të specializuar, të kualifikuar për t’u shërbyer atyre. Nuk shoh ndonjë fr ikë imediate. Është problemi i stafit më shumë se sa i ambienteve.

Nuk pres ndonjë b oom rastesh, ky trend do të vazhdojë edhe për disa kohë, mund ta menaxhojmë duke mos kaluar në mbingopjen e spitaleve. Është një trend normal i një jete normale meqë çdo gjë është hapur. Ky është piku që kemi duke pasur edhe këtë numër vd ekjesh. Jemi në kohë të çuditshme, më vonë disa do të qeshin disa do të q ajnë. Nuk kemi më shanse të kthehemi më pas. Të jemi secili të ndërgjegjshëm. Me një higjienë të maskës e duarve je 90% i mbrojtur. Aktualisht kemi 120 persona të shtruar. Kemi një numër të rritjeve në të gjithë botën dhe stabilizim të vde kjeve, do të thotë që kemi ulje të virulencës. Ai ka treguar se mund të vd esë edhe një boksier të shëndetshëm, por ka treguar që nuk mund të ndërrojë jetë një 100-vjeçar. Ka një ulje të ashpërsisë së tij në të gjithë botën”, tha Ulqinaku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*