Flet nga SHBA mjeku per Shqiperine: Vjeshta do jete e tm.errshme, ja çdo të ndodhë

Një mjek amerikan. Dr. Firouz Daneshgari, nga qendra spitalore universitare e Clevelendit ne Ohajo, ka dhënë një intervistë ABC Neësdhe ka treguar prioritetet e testit të antitrupave në lu.ftën ndaj Covid 19.

Për mjekun me përvojë 35 vjeçare, Covidi ka ngjashmëri me gripin spanjoll, i cili ashtu si koronavirusi, u shfaq me tre etapa, pranverë, vjeshtë, dimër.

“Për fat të keq, zyrtarët e shëndetësisë e krahasojnë me gripin spanjoll të vitit 1917; ai u shfaq me tre etapa (të ngjashme me Covidin), vala e parë në pranverë, e dyta në gusht dhe në afërsi të vjeshtës dhe e treta në dimër. Natyrisht që atëherë nuk kishte fare va.ksinim! Por mua më shqetëson vala e dytë, ajo e vjeshtës! Shqipëria dhe vendet europiane po veprojnë mirë, por ka vende si Irani ku nuk respektohet jeta e qytetarëve, që do të go diten! Lajmi i mirë është që va ksina pritet të dalë deri në fund të janarit 2021”, shprehet ai mes të tjerash.

Por gjithsesi ai është optimist, se testet serologjike, testet e vir.usit dhe shpikja e vaksinës, do t’i japin fu nd situatës së krijuar nga pandemia.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*