Flet Shefja e Shërbimit F.ùnèral në Tiranë,: Ja sa vd.èkjè ka patur ky vit, dhe shifra e cuditshme

Drejtoresha e Shërbimeve Fùn èrale në Bashkinë e Tiranës, Raimonda Shino, përmes ekranit të Faxnews ka hedhur dritë mbi shifrat e vd èkjève të ndodhura gjatë periudhës së pándèmisë dhe vd èkjève të regjistruara në të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Shino deklaron se 6 mujorin e parë të vitit 2020 kanë vdè kùr 27 persona më shumë se e njëjta periudhë e një viti më parë. Gjithashtu drejtoresha e Shërbimeve Fùnèrale ka sqaruar procedurën e vá rrímit të një personi të vd èkùr për shkak të Covid-19 ku sipas vendimit të Këshillit Bashkiak ky vendim mbulohet nga buxheti vendor.

“Për periudhën janar-qershor 2020 ne kemi kryer 1801 shërbime vá rrími dhe krahasuar me 1 vit më parë për në të njëjtën periudhë janar-qershor 2019 ne kemi trajtuar 1774 raste që do të thotë 27 vár ríme më tepër sesa një vit më parë. Në fillim fare vihet nga familjarët që kontaktojnë dhe sjellin skedën e vd èkjès, në të cilën është e përcaktuar díágnôza e h umbjes së jetës dhe rasti Covid specifikisht dhe pasi sigurohet leja e vá rrímit ne nxjerrim ùrdhrin e punës pasi dihet se ky shpenzim mbulohet nga agjencia fù nèrale e Bashkisë së Tiranës.

Në këtë rast ne nxjerrim vetëm urdhërin e punës dhe nuk presim faturë dhe nuk japim vërtetim për sigurimet shoqërore krahasuar me një procedurë normale vd èkjèje. Ne kemi masa të rrèptá të cilat nuk çèdôhen për vá rrímin e personave me Covid-19. Dua të kem mirëkuptimin e qytetarëve të Tiranë për të mos ndjekur rítùalet e zakonshme e vá rrimit dhe të shmangin grumbullimet.

Në periudhën e kárántinës ka patur vá rríme dhe me 2 familjarë dhe në rastet në vijim pjesëmarrja është më e ulët. Theksoj që qytetarët e Tiranës të jenë më bashkëpunues dhe të mos bëhen shkak për përhapjen e vírùsit. Kryetari i Bashkisë Tiranë e ka thënë në mënyrë publike dhe shërbimi fù nèral kryhet falas nga ana e Bashkisë. Várrimet Covid janë mbuluar100% nga ana e Bashkisë Tiranë.”- tha Shino për Faxnews.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*