Greqia jep lajmin fan.tastik per shqiptaret ne Greqi, Ministria e Jashtme: Emigrantëve s’do t’ju kërkohet te

Ministria e Jashtme ka reaguar pas vendimit të Greqisë për njohjen e pasaportave shqiptare që u ka përfunduar afati, ose u përfundon para 31 dhjetorit 2020.

Me anë të një njoftimi për mediat, Ministria bën me dije se po ashtu emigrantëve shqiptarë nuk do t’ju kërkohet leje kalimi në rast të udhëtimit të tyre nga Greqia për në Shqipëri.

Njoftimi i plotë:

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme bën me dije se nga Zyrat e të Huajve të shtetit helen, deri në datën 31 dhjetor 2020, do të pranohen si dokumente të vlefshme të gjitha pasaportat shqiptare, të cilat kalojnë afatin e vlefshmërisë brenda vitit 2020.

Ky vendim i qeverisë greke krijon lehtësi për emigrantët shqiptarë, të cilët do të mund të marrin shërbimet e nevojshme në shtetin grek, duke përfshirë rinovimin e lejeve të qëndrimit, shërbimet e mbrojtjes sociale, shëndetësore e arsimore. Gjithashtu, emigrantëve shqiptarë nuk do t’ju kërkohet leje kalimi në rast të udhëtimit të tyre nga Greqia për në Shqipëri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*