Greqia par.alajmëron emigrantet shqiptarë mos gu.xoni ta beni ta beni kete g.abim, do de.noheni rende

Autoritetet greke janë vënë në al.arm, pasi sipas informacioneve të shërbimeve epide.miologjike greke, emigrantët shqiptarë dhe shtetasit grekë që kalojnë në pikat kufitare drejt Greqisë janë të pajisur me test stereologjik dhe jo PCR, siç kërkohet prej autoriteteve që prej datës 17 gusht.

Burime konfidenciale nga Ministria greke e Shëndetësisë i thanë Top Channel-it se kjo ministri kishte paral.ajmëruar që prej disa ditësh, pikërisht dyshimet se testet nga Shqipëria nuk do të jenë të sakta, madje mund edhe të falsifikohen, ndaj gjatë një mbledhjeje ur.gjente paraditen e së mërkurës u vendos që në pikat hyrëse nga Shqipëria të mos pranohet asnjë test, që nuk do të jetë PCR dhe nuk do të jetë i pajisur me bar code dhe kodin QR.

Gjithashtu u vendos që edhe për 10 ditët e ardhshme të mbeten ende në kufi, ekipet e epidimiologëve, të cilët do të marrin tamponë konfirmues prej udhëtarëve në kufi. Burimet sqaruan se pavarësisht nëse është ose jo i certifikuar laboratori, pa bar code dhe kodim QR, asnjë udhëtar s’mund të kalojë në Greqi.

Po kjo ministri sqaron se në rastet që do të vërehet se fleta e testit do të jetë e falsifikuar, personat do t’i dërgohen gjykatës nën ak.uza të renda, siç është fal.sifikimi i dokumentit zyrtar dhe shkelje të rregullave mbrojtëse nga Covid,të cilat dë.nohen me bu.rg dhe gj.obë të rëndë. Një ditë më parë, autoritetet greke deklaruan se që nga fillimi i pandemisë së Covid-19 janë 63 shtetas shqiptarë të konstatuar se janë inf.ektuar me Covid, ndërsa më shumë se 2.5 milionë udhëtarë që kanë hyrë në vend nga pikat tokësore, detare dhe aeroportet e vendit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*