Ish MInistri Beqaj jep al.armin: Po na mbarojne mjeket, Shqiperia mund te mbyllet serish në

Teksa vendi po përjeton shifra të larta të të infe ktuarve me koronavirus, qeveria kër cënon sërish me mbyllje të vendit. Mungesa e stafit mjekësor po ndihet vazhdimisht duke qenë se ka edhe një numër të shtuar të shtrimeve dhe të intubuarve.

Lidhur me situatën në vend ish-ministri Beqaj, një prej pushtetarëve që privatizoi shëndetësinë dhe largoi mjekët drejt Gjermanisë, ka thënë se më shumë se kurrë duhet ruajtur stafit mjekësor. Në një intervistë për TvT, Beqaj është shprehur me tonet e pashait të tij se nëse situata përkeqësohet, mund të mendohet rimbyllja e vendit.

Ilir Beqaj tha:

Numri i testeve nuk ka një vlerë më të madhe. Ajo që bën përshtypje është se Shqipëria ka një përqindje të lartë të rasteve të reja në raport me testet. Më pas ai flet për një ezaurim të mjekëve, ç’ka mund të sjellë edhe një mbyllje përsëri të vendit, por kjo gjithsesi mbetet e vështirë. Unë vetë mendoj se nuk mund të ketë më mbyllje. Sigurisht që ezaurimi i kapciteteve spitalore mund të na detyrojë të bëjmë edhe shtrëngesa të paimagjinueshme. Duhet përgjeshmëri. Mund t’i kërkjojmë çdo gjë qeverisë, por një gjë nuk e zgjidhim dot. Nuk bëjmë dot rritje të numrit të mjekëve dhe infermierëve. Mund të hapim edhe COVID 5 dhe 6, por mjekë dhe infermierë pa kufi nuk bëjmë dot.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*