Italia hap kufijtë me 3 qershor, ja shtetet ku mund të udhëtohet, pse nuk levizin emigrantet shqiptare

Kryeministri i Italisë, Giuseppe Conte ka zbardhur detajet të dekretit të fundit me masa urgjente në përballimin e pandemisë Covid-19.

Prej datës 3 qershor Italia hap kufijtë e lejon lëvizjet me vendet e tjera e që mund të limitohen vetëm nga vendime shtetërore e marrëdhënie mes vendeve në varësi të riskut epidemik e në përputhje me kufizimet e rregulloreve të vendosura nga Bashkimi Evropiane e nga detyrimet ndërkombëtare.

Nuk do të ketë asnjë limit në hyrje daljet nga Italia si në kufij tokësor ajror e detar: 1- me vendet anëtare të BE-së; 2 – me vendet e zonës Schengen; 3- me Britaninë e Madhe dhe Irlandën e Veriut; 4- me Andorrën dhe Principatën e Monakos; 5- me Republika e San Marini e Vatikan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*