Koronavirusi në Shqipëri ka dalë j ashtë kontrrolli! Gjermania në ala rm: Ja sa shqiptarë të infektuar u futën për 3 ditë

Gjermania bën të detyrueshëm testimin për koronavirus për këdo që kthehet nga vendet e rre zikut. Vendimi do të hyjë fuqi në datën 8 gusht.

Nga kjo datë, gjithë ata persona që kthehen nga vendet me rre zikshmëri të lartë inf ektimi me Covid-19, do të mund të testohen falas në aeroport.

Në listën e vendeve të rre zikut është edhe Shqipëria dhe Kosova. Madje nga këto vende po shkojnë në Gjermani një numër i konsiderueshëm të inf ektuarish.

Gazeta FAZ shkruan se për tre ditët e fundit të korrikut, nga Kosova kanë shkuar në Gjermani plot 608 persona të infe ktuar, numër rekord me diferencë të theksuar nga vendet e tjera. Kurse nga Shqipëria kanë shkuar 47 persona.

Kjo tregon se situata në Shqipëri dhe Kosovë duhet të jetë e fr ikshme, për shkak se testimet janë tejet të pakëta. Për krahasim, gjatë kësaj periudhe, në Gjermani kanë hyrë 27 të inf ektuar nga Holanda, 20 nga Franca dhe 20 nga Austria.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*