L.ufta me Covid19/ Italia jep lajmin e m.adh, ja çfarë pritet së shpejti

Dozat e para të va.ksinës së koronavirusit kanë mbërritur në Institutin Spallanzani në Romë për përdorim eksperimental. Disa persona kanë dalë vullnetarë dhe më 24 gusht do të fillojnë testimet në 90 prej tyre. Mosha e përcaktuar është nga 18 deri në 85 vjeç, ndërsa përparësi do të kenë personat 65-85- vjeç. Çdo grup do të ndahet në tre nëngrupe me nga 15 persona.

“Autoritetet italiane kanë njoftuar se va.ksina ka kalur shumë teste tek kafshët dhe është vërejtur se ndihmon në forcimin e sistemit imunitar. Kohëzgjatja e secilës vizitë është afërsisht 30 minuta, ndërsa ditën e vak.sinimit personat do të jenë nën vëzhgim për rreth 4 orë”, shprehet Guverantori i Lazios Nicola Zingaretti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*