Lajm i zi nga Instituti Amerikan! Ja numri i fr ikshem i vd ekjeve nga koronavirusi qe do kete Shqiperia deri ne tetor

COVID-19 është ende një kë rcënim serioz për njerëzimin. Instituti amerikan për Matjet dhe Vlerësimin e Shëndetit ka parashikuar se deri në muajin tetor në Shqipëri do të shënohen 1,306 vi ktima. Sipas IHME në Shqipëri, numri më i lartë i vi ktimave nga koronavirusi do të shënohet në muajin shtator.

Ndërkohë, sipas ISHP-së deri më tani në Shqipëri janë inf ektuar 3038 persona, nga të cilët 1744 janë shëruar. Por ajo që vihet re është se javët e fundit është rritur ndjeshëm numri i vi ktimave dhe të inf ektuarve. Gjatë orëve të fundit kanë humbur jetën 2 qytetarë, duke shkuar në 81 numrin e vi ktimave. Sakaq janë konfirmuar 74 raste të reja. 7 pacientë tek Infektivi ndodhen në gjendje të rëndë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*