Lajmi i m.adh “Në vjeshtë mbërrijnë 400 mijë va.ksina”, Silva Bino: Ja kush vak.sinohet i pari

Shefja e ISHP-së, Silva Bino, u shpreh se me fillimin e sezonit të vjeshtës, do të fillojë va.ksinimi i popullatës me va.ksinat e gripit.

Bino u shpreh se vendi ynë ka siguruar 400 mijë doza që do të mbërrijnë në shtator-tetor.

Ajo tha se kjo va.ksinë do të bëhet falas për një pjesë të popullatës, që është më e ekspozuar ndaj gripit sezonal, siç janë të moshuarit, fëmijët, gratë shtatzëna, personat me sëmundje kronike, pulmonare, por edhe mësuesit që shërbejnë në institucione arsimore.

Pyetje: A do të va.ksinohet popullata me va.ksinën anti-grip në sezonin e vjeshtës?

Bino: Janë siguruar 400 mijë doza që do të vijnë në fillim të shtatorit, dhe procesi do të vazhdojë në tetor dhe nëntor. Do të kenë përparësi personat e moshuar, me sëm.undje kronike, me sëmu.ndje pulmonare, fëmijët, gratë shtatzëna dhe mësuesit që shërbejnë në shkolla. Vaksinimi do të jetë falas, por do të ofrohen dhe va.ksina në shërbimin privat, të çertifikuara dhe të sigurta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*