Mesuesi r.acist s.ulmon nxënësen myslimane, shokët e klasës i bejne ate qe askush nuk e mendonte

Si do të reagonit nëse profesori vjen në klasë dhe su lmon me nota raciste një shok apo shoqe të klasës”>klasës, i cili nuk ka ngjyrën e trupit tuaj, nuk mendon dhe nuk vishet si ju?

Kjo është pyetja, të cilës disa studiues tentuan t’i gjejnë përgjigje përmes një eksperimenti social në një klasë gjimnazi në Itali, shkruan Albeu.com.

Ata futen një vajzë të mbuluar si myslimane, ndërkohë që profesori filloi që në orën e parë të mësimit që ta su lmojë me nota raciste.

Fillimisht nxënësit hezituan, por më pas i dolën në krah shoqes së klasës”>klasës duke i dhënë një mësim të mirë profesorit “ra cist”.

Në fund fare, ai i tha atyre se ishin bërë pjesë e një eksperimenti social duke dalë në përfundimin se shoqëria reagon përballë ra cizmit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*