Mjeku i njohur cmend boten: Ju zgjas 15 cm më shumë vetëm me një teknikë te thjeshte

Një mjek në Las Vegas thotë se ai mund të shtojë deri në 15 cm në gjatësi me një procedurë që ‘shtrin’ njerëzit, por operacioni i tij i specializuar nuk është i lirë.

Kirurgu dhe specialisti ortopedik Dr Debiparshad, thotë se ai ka zhvilluar një procedurë në të cilën ‘pret kockat e këmbës’ dhe më pas fut një pajisje që ‘i shtrëngon ngadalë’ ato me ndihmën e një telekomande.

Trajtimi kushton 75,000 dollarë .

Pacienti Irving Rodríguez, i cili është një kirurg plastik dhe rikonstruktiv, ishte i gjatë 165 cm i gjatë kur vizitoi për herë të parë Institutin LimbplastX në Las Vegas në dhjetor 2019, dhe pas gjashtë muajsh ai tani është 1.69 metra.

Ai tha:

Unë fillimisht vendosa të ndryshoja gjatësinë kur isha në shkollë të mesme. Gjithmonë ka pasur vërejtje sociale, të tilla si shaka të vogla se isha i shkurtër, madje unë u konsiderova i papërshtatshëm për pozicione të caktuara, vetëm për shkak të lartësisë time nën mesatare. Lartësia ime fillestare ishte 165 cm. Zgjodha Institutin LimbplastX, pasi e dija që Dr Debiparshad përdori teknologjinë më të mirë për të kryer këtë procedurë.

Irving tha se procedura ishte e dhimbshme, por rezultatet ishin të shpejta.

Burimi:Ladbible|Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*