NASA me njoftim ur.gjent jep al armin: Ja çfarë pritet të ndodhë sot me Tokën

NASA njofton se një objekt hapësinor, “potencialisht i rrez ikshëm”, do të kalojë afër Tokës të enjten.

Asteroidi, i njohur si “1997 BQ”, i cili po udhëton me shpejtësi 11 mijë kilometra për sekondë, ka një madhësi nga 640 metra deri në 1.4 kilometra. Ai mund të krahasohet me urën “Golden Gate” të Kalifornisë në Shtetet e Bashkuara.

“Asteroidi sillet rreth Diellit çdo 844 ditë dhe gjatë udhëtimit drejt tij, rrotullohet dy herë rreth Tokës e më pas udhëton drejt Marsit”, sqaron NASA.

Sipas agjencisë që monitoron asteroidët, ky objekt do të kalojë në një afërsi prej 6.2 milionë kilometrash nga planeti ynë me 21 maj.

Ky është objekti i dytë hapësinor që i afrohet Tokës për këtë vit, pasi një tjetër asteroid udhëtoi pranë planetit tonë me 29 prill.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*