Një objekt mi.sterioz gjendet në tokën shqiptare, arkeologët ngelin pa fj.ale nga zbulimi: E papritur, s’po e b.esojmë dot (VIDEO)

Në zonën e Kaçanikut është zbuluar një objekt, i cili besohet të jetë qindra vite i vjetër. Banorët e kësaj zone nuk ishin në dijeni se aty ndodhej objekti i veçantë që është i ndërtuar me tulla dhe ka formën e tunelit.

Edhe arkeologët kanë mbetur të be.fasuar nga ky zbulim dhe kanë nisur gërmimet, pasi zona nuk ishte e shënuar si zonë arkeologjike.

Vjollca Aliu nga Departamenti i Trashëgimisë Kulturore ka thënë se ky zbulim ka qenë i papritur për ta dhe se e kanë të vështirë ta besojnë.

Besohet se gërmimet do të zgjasin për një kohë të gjatë, pasi mendohet se mund të kenë rënë në gjurmët e një fshati antik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*