Ruhuni nga AUTOBUZI dhe te DENTISTI, këto janë aktivitetet ku mund të prekeni më lehtë nga COVID-19

Disa epidemiologë dhe ekspertë të shëndetit publik në Universitetin e Michiganit vlerësuan 10 aktivitete të përditshme për rre zikun e inf ektimit nga koronavirusi.

Vlerësimi është nga 1 deri në 5, ku 1 është aktivitet me rre zik të ulët dhe 5 aktiviteti me rr ezik shumë të lartë.

“Aktivitetet me rre zik më të lartë janë ato që janë brenda, me ventilim të dobët dhe me shumë njerëz për periudha të gjata kohe”, tha studiuesi Ryan Malosh.

“Aktivitetet me rre zik më të ulët janë jashtë, me hapësirë të bollshme në distancë shoqërore dhe për periudha më të shkurtra kohore”, shtoi ai.

Ja cilat janë aktivitetet më të rrez ikshme dhe ato më pak të rr ezikshme:

-Vizita te mjeku – Rre ziku i ulët (Mesatarja: 2.1)

-Pikniku në natyrë -Rre ziku i ulët (Mesatarja: 2.3)

-Lojëra në natyrë -Rre ziku i ulët deri në i moderuar (Mesatarja: 2.4)

-Blerjet – Rr ezik i ulët deri në i moderuar (Mesatarja: 2.5)

-Vizita tek një i afërm i moshuar- Rre ziku i moderuar (Mesatarja: 3.2)

-Një prerje flokësh- Rr eziku i moderuar (Mesatarja: 3.4)

-Shkuarja në një restorant- Rre ziku i moderuar (Mesatarja: 3.4)

-Dërgimi i fëmijës tuaj në një kamp veror- Rre ziku i lartë (Mesatarja: 3.9)

– Vizita te dentisti – Rre ziku i lartë (Mesatarja 4.0)

-Transporti publik- Rre ziku i lartë (Mesatarja: 4.1)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*