Shefi i Urgjences Skënder Brataj zbulon kur do të largohet koronavirusi ne Shqiperi

Drejtori i Urgjencës Kombëtare, Skënder Brataj dha parashikimet e tij se kur mund të përfunojë situata me COVID-19.

“Nuk ka të dhëna shkencore të vërtetojë agresi vitetin e rënë. Nuk po shohim më temperatura 39, 40 të pakontrollueshme, por edhe me 38.2 ka të sëmurë me koronavirus. Veç virusit që ne kemi tani, të rikthehemi një sekondë çfarë kanë ndodhur në të shkuarën. Vetëm në shekullin e kaluar kemi 8, 9 epidemi.

Duke i krahasuar të gjitha, kushtet atëherë, nuk ishin si të sotshmet. Duke u nisur nga kjo, ky është një virus që bën pjesë në familjen e koronavirusit, ne kemi pasur një koronavirus më të fuqishëm se ky. Realisht është mbi gripin, por nuk ka një përqindje aq shqetësuese sa në fillim. Viruset kanë sezonalitetin e vet, pesë gjashtë muaj. Mersi nisi në nëntor dhe përfundoi në korrik. Ne jemi në periudhën pesë-gjashtë mujore dhe është në fund sezoni. Në fazën e parë është më agresiv”, u shpreh Brataj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*