Shkencëtarët e Harvardit befasojne, ja çfarë ndodhë nëse mbajmë maskë gjatë s*ksit

Përdorimi i maskës për t’u mbrojtur nga COVID-19 rekomandohet edhe në marrëdhenien në çift. Sipas një studimi të Universitetit të Harvardit, çiftet duhet të kryejnë mardhënie s*ksuale me maskë për të parandaluar ínfektimin nga kòronavirusi.

Studimi është kryer pas vendimit të marrë në Britaninë e Madhe, sipas të cilit nuk lejohej marrëdhënia s*ksuale me njerëz që nuk jetojnë në një shtëpi. Shkencëtarët e Harvardit kanë rënditur disa fakte se sa është e mundur të ínf ektoheni nga kòronavirus gjatë mardhënieve s*ksuale.

“Rr ezik i vogël për t’u ínfe ktuar, por nuk është e pamundur”, thuhet në hulumtimin e tyre. Ekspertët sugjerojnë mbajtjen e maskës gjatë aktit s*ksual, për të ulu kështu riskun e ínfe ktimit me Còvid-19. Opsioni tjetër është ma sturbimi, për të cilin studimi shprehet se është “me rre zik të ulët” dhe më pas në vendin e tretë është aktiviteti s*ksual në platformat dixhitale.

“Pacientët duhet të këshillohen për rre ziqet për fotografitë e bisedave apo videove dhe zhvatjes s*ksuale, “thonë studiuesit, duke shtuar se të miturit duhet të këshillohen për rr eziqet e platformës dixhitale, të cilat shënimet e studimit tregojnë se janë rritur që nga fillimi i pándemisë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*