Shteti që po cmend botën nuk ka asnjë vik timë nga koronavirusi! Ta vizitosh, duhet të paguash 3 mijë dollarë

Pandemia e koronavirusit është përhapur masivisht në të gjitha shtetet e botës, duke prekur thuajse çdo kontinent.

Ka disa shtete të cilat edhe pse kanë një numër të madh banorësh, nuk kanë pësuar shumë dë me prej pandemisë.

Bëhet fjalë për Kamboxhian e cila me një popullsi prej mbi 16 milionë banorësh, ka vetëm 129 persona të inf ektuar me koronavirus prej momentit të shp ërthimit më 27 janar 2020.

Mësohet se në këtë vend, deri më tani nuk është shënuar asnjë vi ktimë nga koronavirusi.

Ajo që çudit së tepërmi studiuesit është se ky shtet nuk ndodhet shumë larg Kinës.

Kujtojmë këtu se kjo e fundit u bë vendi i parë nga ku nisi edhe pandemia.

Edhe pse të gjitha shtetet vendosën masa kufizuese, duke u iz oluar për më shumë se dy muaj, shumë vi ktima pati për shkak të këtij virusi vde kjeprurës.

Mesa duket në Kamboxhia është arritur nga një bashkëpunim i jashtëzakonshëm mes shtetit dhe banorëve vendas, të cilët kanë respektuar masat duke dalë kudo me maska mbrojtëse dhe duke ruajtur distancën mes tyre.

Në këtë situatë, qeveria vendase ka vendosur të hapë kufijtë për turistët, por me masa tejet të rrepta.

Mësohet se kush dëshiron të futet në Kamboxhia duhet që së pari, të depozitojë një sasi parash prej 3 mijë dollarësh.

Shumat që do mblidhen do të përdoren për të mbuluar kostot e testeve për Covid-19, por edhe për kostot e karantinës.

Në rast se gjithçka do të shkojë mirë, pjesa e mbetur e parave të rikthehen kur largohesh nga ky shtet.

Nëse një person do të ndë rronte jetë gjatë udhëtimit në Kamboxhia, nga depozita e tij do të zbriteshin 1500 dollarë për të mbuluar kostot e dje gies së trupit.

Ky rregull në Kamboxhia ka hyrë në fuqi që prej 11 qershorit, ndërsa raportohet se mund të paguhet me para “cash”, ose me kartë krediti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*