Te v.ertetat bo.mbë nga tme.rri që po ndodh te “Shefqet Ndroqi”, ja si po trajtohen pacientët me koronavirus

Spitali COVID 2, ose “Shefqet Ndroqi”, ëstë gati në situatë apok.aliptike. Sipas asaj që shkruan gazeta “shqip” ka një mungesë të th.kesuar yë respiratorëve dhe aparaturave që rregullojnë nivelin e oksigjenit në gj.ak siç quhet BiPAP, pasi baza materiale pothuajse ka mbaruar dhe nevojat për këto dy mjete janë imediate.

Numri i pacientëve në spitalin Covid 2 është në rritje duke tejkaluar dhe kapacitetet e tij e megjithatë, ministria e Shëndetësisë ende nuk ka vendosur të hapë spitalin nr 3 për të lehtësuar sadopak barrën e stafeve mjekësore.

Në këto ditë të nxehta vere, pacientët brenda spitalit “Shefqet Ndroqi” po kurohen në temperatura të larta mbi 40 gradë pasi është ndaluar përdorimi i kondicionerit brenda në pavijone. Në media u raportua për mungesë të kushteve të higjienës, duke e bërë edhe më të rëndë situatën e krijuar në pavijone.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*