U largua me të dashurin e madh, babai i p.ret kokën me drapër vajzës 14-vjeçare, por policia nuk e arr.eston sepse

Presidenti iranian Hassan Rouhani ka bërë thirrje për ligje të reja mbrojtjeje për gratë, pasi një vajzë 14 vjeçare dyshohet se është vr.arë nga babai i saj, e justifikuar si një “vr.asje nderi”, gjë që ka shkaktuar zemërim në të gjithë vendin.

Babai i Romina Ashrafi dyshohet se e vr.au atë me një drapë, pasi ajo u arra.tis nga shtëpia e familjes së saj në qarkun Talesh të Iranit verior me një djalë 29-vjeçar.

Policia ka arr.estuar babanë e adoleshentes dhe vd.ekja e Ashrafit është bërë virale në të gjtha mediat iraniane.

Nuk dihet nëse 29-vjeçari do të përballet me kallëzim penal. Organizata “Amnesty International” dënoi vr.asjen dhe u bëri thirrje autoriteteve të sigurojnë se babi do të mbajë përgjegjësi të plotë për kr.imin.

Amnesty në një deklaratë në Twitter, të enjten,shkroi:

Ne u bëjmë thirrje autoriteteve dhe ligjvënësve të Iranit që t’i japin fund pandëshku.eshmërisë për dhu.nën ndaj grave, vajzave dhe të kri.minalizojnë dh.un.ën në familje. Ata duhet të ndryshojnë nenin 301 të Kodit Penal për të siguruar përgjegjshmëri në përpjesëtim me ashpërsinë e kr.imit, pa përdorur dë.nimin me vd.ekje.
Sipas Komisionerit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut, neni 301 zvogëlon masat ndëshkuese për baballarët që kryejnë vr.asje për çështje nderi.

Rouhani ka shprehur “keqardhje” për vd.ekjen e Ashrafit. Gjatë një mbledhje të kabinetit në Teheran, Presidenti urdhëroi studimin dhe ratifikimin e përshpejtuar, të një projekt-ligji që mbron gratë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*