Va.ksina e koronavirusit, Greqia dhe Maqedonia bëjnë lëvizje të bu.jshme…Po Shqipëria?!

Teksa nga mediat botërore bëhet e ditur se va.ksina e Oksfordit për COVID-19 ka hyrë në një fazë të rëndësishme dhe duket se do të shpërndahet tek shumë vende për të lu.ftuar virusin, në vendet fqinje po bëjnë lëvizje për ta siguruar.

Vetëm BE ka porositur 400 milionë doza, teksa Greqia do të marrë 3 prej tyre por vetëm në fund të 2020.

Nga ana tjetër Maqedonia e Veriut po bën lëvizjet e saj për ta siguruar vaksinën pasi nuk e siguron dot sepse nuk është pjesë e BE. Ambasadori polak i ka ofruar Maqedonisë së Veriut va.ksinën e COVID-19 nëpërmjet vendit të tij.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*