Vellai i vd iq nga koronavirusi! I sapo liruar nga bùr gu, vdès papritur Nehat Kulla, i forti që tè rrorizonte Tiranën

Ka hu mbur jetën si pasojë e një ínfarkti kardiak Nehat Kulla, i njohur ndryshe dhe me nofkën ”gjenerali”. Kulla, i njohur ndryshe si gjenerali, në vitin e mbrapshtë 1997 krijoi një “komisariat pòlicie” në zonën e “Kinostudios”. Ai ka ndërruar jetë në moshën 67-vjeçare, në banesën e tij, pasi u lirua nga bù rgu me bujë rreth një vit më parë.

Kulla ishte dèn uar me 20 vjet bùr g për vrá sjen me paramendim të shtetasit Halim Gjuzi, ish-shoferi i ish-zv/ministrit të Arsimit, Halit Shamata. Kulla e ka vu.ajtur dèn imin në bù rgun e Fushë-Krujës, që nga koha kur u árr estua në vitin 2005.

Bánda e Nehat Kullës

Bánda e Nehat Kullës ishte një grup krí minal që veproi në fshatin Tufinë të Tiranës në vitet 1997-1998. Bánda u krijua gjatë trázirave të vitit 1997. Në këtë situatë ai së bashku me familjarë e miq të tij mban të paprekur repartin e “xhenios”, ndër të vetmit të pad.ëmtuar gjatë su.lmeve të popullsisë.

Kulla, së bashku me të ashtuquajturit ushtarë të tij, e mban repartin nën kontroll për disa kohë, duke i vënë vetës edhe nofkën gjenerali, emër të cilin ia pagëzuan të gjithë banorët e zonës për të cilët ai ishte njeriu më me influencë.

Madje, gjatë vitit 1997, kur shteti kishte humbur kuptimin e vet, ai arrin të krijojë një komisariat të mirëfilltë pòlicie, duke mos lejuar asnjëri të futej në hartën e vendit ku ai kishte ndikimin e tij. Bánda e tij kreu shumë vr ásje dhe kr íme të tjera të fr íkshme.

Nehat Kulla, ish-i forti i Tiranës në vitin e mbrapshtë 1997, do të vetëquhej ‘Gjenerali’ pasi kishte gr ábitur një kamionçinë ush.tarake tip Shevrolet (Chevrolet) me targa ush.trie dhe sinjale pòlicie dhe mbante veshur uniformë ush.tarake.

Të paktën, atë kohë, i vetmi mjet i tillë që ndodhej në Shqipëri i përkiste Kullës, i cili madje ka pozuar për mediat me uniformë dhe kál lashnikov në dorë. Ai shoqërohej gjithmonë nga një eskortë e ár matosur me áutomatikë dhe vetë asnjëherë nuk e lëshonte áutomatikun nga dora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*