Vihet al.armi i kuq/ Nuk ka paqe në Wuhan te Kines, ndodh “kë.rdia” e madhe pas pandemisë (Video)

Wuhani u bë një nga qytetet më të njohur në botë për shkak të shp ërthimit të virusit Covid-19. Tani nga një qendër pandemie është kthyer në qendër përm bytje.

Autoritet kineze kanë lëshuar ala rmin e kuq. Nga shirat e dendur liqenet dhe lumenjtë kanë dalë nga shtretërit dhe kanë përmb ytur qytetet. Lumi Yangzte është kthyer tashmë në problem kryesor për Wuhan-in.

Wuhan-i, i vendosur në brigjet e lumit Jangze, paralajmëroi qytetarët që të marrin masa paraprake, pasi lumenjtë tashmë kanë arritur nivelin maksimal në shtretërit e tyre.

Rezervuari gjigant i “Three Gorges”, i cili ka mbajtur më shumë ujë në përpjekje për të lehtësuar rrez iqet e përmb ytjes në rrjedhën e poshtme, është më shumë se 10 metra më i lartë se niveli i lejuar i tij, me hyrjet tani në më shumë se 50,000 metra kub në sekondë.

Sezoni i shiut veror sjell përmb ytje në Kinë pothuajse çdo vit. Situata paraqitet gjithashtu e vështirë në disa rajone të Azisë Jugore që janë përfshirë gjithashtu nga shirat e dendur dhe përmb ytjet.

Ato kanë lënë pas edhe një bilanc tra gjik v iktimash. Deri tani mësohet se të paktën 220 vetë kanë hu mbur jetën nga vërshimet dhe rrëshqitjet e dheut në pjesën jugore të Azisë, thonë autoritetet.

Mbi një milion vetë janë bllokuar në Nepal, Bangladesh dhe Indi, ndërsa qindra e mijëra të tjerë janë detyruar të lënë shtëpitë për të kërkuar strehim në rajonet të cilat janë në lartësi më të madhe mbidetare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*