Zgjidhet mi,steri, mjekësia ligjore i ‘vë vulën’: U mb.yt apo u v.ra Enisa Doda (Ekspertiza shpjegon edhe shenjat në tr.upin e 17-vjeçares)

Merr f.und mi.steri i vd.ekjes së 17-vjeçares Enisa Doda e cila u gjet pa shenja j.ete 700-800 metra larg bregut në Velipojë.

Sipas mjekësisë ligjore, 17 vjeçarja ka hu.mbur jetën si pasojë e mby.tjes dhe shenjat që kishtë në trup nuk janë si pa.sojë e dh.unës por si pasojë e faktit që vajzës i është bllokuar fry.mëmarrja.

Sipas hetimeve, dy.shohet se i riu Indrit Bajraktari që ishte në motorin e ujit me Enisën, nuk i dha ndihmë vajzës. Ai është larguar pa e ndihmuar dhe nuk ka pranuar të flasë para hetuesve duke u thënë se do flasë vetëm në gjyq.

Sipas policisë Bajraktari doli nga deti pa vajzën dhe pa motorin e ujit, ndërsa 17-vjeçarja nga Burreli me banim në Bathore, nuk e kishte jelekun dhe nuk dinte të notonte.

Ndërkaq ka folur pronari i motoskafit i cili ka pohuar se dy të rinjtë kanë kërkuar me qera skafin për 30 minuta. Një pushues i tha pronarit se një nga të rinjtë po mb.ytej.

Pronari hyri në det pak më vonë ka vënë re Indritin teksa po dilte me not i vetëm dhe menjëherë e ka pyetur se ku ishte vajza.

Indriti i ka thënë se vajza ka takuar në breg xhaxhain dhe ishte me të por pronari ka dy.shuar teksa i riu ka tentuar të largohet.

Mirëpo pronari nuk e ka lejuar dhe i ka kërkuar Indritit ta çojë aty ku është vajza.

Së bashku kanë ecur për 20 minuta ndërsa pas kësaj, pronari ka telefonuar menjëherë policinë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*